Υπηρεσίες

Εξέταση Οπτικών Πεδίων

Οφθαλμικά και εγκεφαλικά νοσήματα μπορούν να προκαλέσουν περιφερική απώλεια της οράσεως. Με την εξέταση των οπτικών πεδίων αυτά τα ευρήματα-σκοτώματα, όπως χαρακτηρίζονται , μπορούν να διαγνωσθούν και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα.

 

 

 

 

Είναι απαραίτητη εξέταση σε ασθενείς που έχουν υποψία / ιστορικό γλαυκώματος ή και εγκατεστημένο γλαύκωμα για την σωστή παρακολούθησή του. Σε Αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, σε καλοήθεις όγκους του εγκεφάλου όπως και σε κακοήθειες ,σε σκλήρυνση κατά πλάκας , είναι από τα πιο συνήθη νοσήματα που μπορούν να καταγραφούν.

 

 

 

 

Η διαδικασία της εξέτασης είναι ανώδυνη, εύκολη και μικρής διάρκειας.

Αντιμετώπιση Βλεφαρίτιδας και δυσλειτουργίας μεϊβομιανών αδένων

 

Η βλεφαρίτιδα είναι μια φλεγμονή στην βάση των βλεφάρων που συναντάται όλο και πιο συχνά, ακόμη και στις μικρές ηλικίες.

 

 

 

Τα συμπτώματα είναι ποικίλα με πιο συχνά την ερυθρότητα των βλεφάρων και οφθαλμών, αίσθημα ξένου σώματος , θολή όραση και εμφάνιση «πιτυρίδας» στις βλεφαρίδες.

 

Η αντιμετώπισή της γίνεται αρχικά με μια ειδική ηλεκτρική θερμαινόμενη μάσκα που τοποθετείται στους οφθαλμούς για περίπου 10’ και στην συνέχεια γίνεται εξειδικευμένη θεραπεία κατά του παρασίτου Demodex.

Η εφαρμογή της θεραπείας στο ιατρείο διαρκεί συνολικά περίπου 20’, ανάλογα την βαρύτητα της βλεφαρίτιδας.

Αποτελέσματα;

Παχυμετρία Κερατοειδούς

Παχυμετρία κερατοειδούς